Curs Entrenador Handbol NitroHandball
2015
info@nitrohandball.com

Escola de Tècnics

InFormació

Tria la Formació que més et convingui

FORMACIÓ FEDERATIVA

La formació federativa comprèn els cursos organitzats per la Federació Catalana d’Handbol i que en els cursos de Monitor i Territorial compten amb l’autorització de la Real Federación Española de Balonmano pel que tenen validesa a nivell Estatal i Internacional dins del marc de la Rinck Convention de reconeixement d’estàndars i certificats en el camp dels Entrenadors d’Handbol (ebook Rinck Convention)

Els cursos de la Formació Federativa es divideixen en:

 • Nivell 0 (FCH) – només a Catalunya
 • Nou Monitor (FCH) – Nivell 1 Federatiu
 • Nou Territorial (FCH) – Nivell 2 Federatiu
 • Nacional (l’organitza la RFEBM) – Nivell 3 Federatiu
 • Master Coach (l’organitza l’EHF) – Nivell 4 Federatiu

Aquests cursos es realitzen en format semi-presencial.

Dins del marc legal actual a Catalunya, la Llei 7/2015 permet que mitjançant un informe federatiu una persona pugui entrar dins del Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC) amb aquesta titulació i un certificat d’experiència (veure’n les bases) de la Federació (sempre que es compleixin les condicions establertes Informe Professional Ropec) permet inscriure a aquelles persones que acrediten a través de la Federació corresponent, tenir la formació i l’experiència per a cadascuna de les diferents professions per a les que et pots inscriure en el ROPEC (enllaç al ROPEC i enllaç a l’Informe a presentar). * depenent del que es parli amb l’ECE el Nivell 0 pot entrar per la via de la formació al ROPEC

Formació Oficial

Aquests cursos estan orientats a la realització d’Ensenyaments Esportius (títols LOGSE) dins del marc dels Ensenyaments Professionals del Departament d’Ensenyament i que fan referència a la via acadèmica oficial. La Federació Catalana d’Handbol té un paper principal en la coorganització juntament amb el Departament d’Ensenyament del Bloc Específic d’aquests cursos.

La finalització del Grau Superior permet l’accés a la universitat. Existeixen convalidacions i correspondències amb altres cursos oficials (convalidació d’ensenyaments esportius).Per a més informació podeu consultar la Guia d’Estudi (enllaç a la guia d’etudi del Grau Mig i Grau Superior en Handbol)

Els Ensenyaments es divideixen en:

Prova d’accés obligatòria (informació sobre la prova i les excempcions)

Tècnic o tècnica d’esport en handbol – TEGM 8301  

 • Nivell 1
 • Nivell 2

Tècnic o tècnica superior d’esport en handbol – TEGS 8351

 • Nivell 3

Podreu veure tota la informació als enllaços que porten al Departament d’Ensenyament i als instituts que realitzen aquestes formacions.

http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/professionals/curriculum_ense_prof_esport/curriculum_ense_prof_esport_logse/

http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/esportius/modalitats/handbol/

Formació Continuada

La finalitat de la formació continuada és facilitar l’assistència i el creixement dels entrenadors/es a través de clínics, jornades, workshops, etc. tan presencials com en línia (on-line).

 • Cursos amb certificació de la Federació Catalana d’Handbol. Són aquells cursos, clínics, jornades, etc. que la FCH organitza o acredita i per a les quals expedeix un certificat.
 • Cursos certificació de la Federació Catalana d’Handbol i autoritzats per la Escuela Nacional de Entrenadores de la RFEBM. Són aquells cursos en que pel seu contingut i característiques del seu professorat són acreditats per la ENE de la RFEBM i tenen el valor afegit que poden computar com a crèdits per a aquelles persones hagin realitzat una ensenyança oficial superior i que estiguin interessades en sumar crèdits per a poder obtenir una titulació reconeguda per la FCH i la RFEBM (veure les condicions de la RFEBM en aquest enllaç).
 • Altres cursos interessants per als entrenadors d’Handbol. La FCH fa ressò d’aquells cursos, jornades, clínics, simpòsiums, etc que puguin tenir relació amb la millora dels Tècnics d’Handbol.

Objectius de l'Escola de Tècnics de la Federació Catalana d'Handbol

L’Escola de Tècnics és un òrgan col·laborador de la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Handbol, que sota la supervisió i les directrius del Comitè Tècnic i d’Activitats té la responsabilitat de la formació i el reciclatge permanent de l’estament tècnic de la Federació, comprèn les persones que en siguin tècnics i tècniques d’esport, els i les àrbitres, els tècnics i les tècniques de gestió i el professorat.

L’Escola de Tècnics desenvoluparà la seva activitat d’acord amb l’Escola Catalana de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Els objectius marcats per la Junta Directiva són:

 1. Generar espais de debat i consulta pels entrenadors/es, facilitant l’intercanvi de dubtes, coneixements i altres qüestions relacionades amb problemàtiques que els puguin sorgir als entrenadors/es a través d’una plataforma exclusiva
 2. Fomentar la formació continuada a través de clínics, jornades,workshops, etc. tan presencials com en línia (on-line), per facilitar l’assistència i el creixement dels entrenadors/es a partir d’una consulta prèvia als mateixos
 3. Fer més visibles als entrenadors/es, donant suport des de la F.C.H,conèixer el que fan, qui són, on estan i quina és la seva tasca a través de mitjans de comunicació
 4. Realitzar una secció de recursos i continguts, accessible a tots els monitors/es i entrenadors/es per facilitar la preparació tàctica-tècnica-psicològica en els seus equips.
 5. Recuperar l’escola d’entrenadors-entrenadores adequada al temps