Curs Entrenador Handbol NitroHandball
2015
info@nitrohandball.com

La Formació Entrenador Handbol Catalunya FCH

Les claus per a conèixer la Formació Entrenador d’Handbol Catalunya FCH

Segurament estàs aquí perquè t’agrada veure com l’equip que entrenes evoluciona dia a dia. Segurament també has tingut algun entrenador o entrenadora que t’ha servit d’exemple no només en l’esport, sinó també en la vida. I ara tu tens la motivació necessària per a voler ser Entrenador, per a ser un exemple per als altres i ajudar a que l’Handbol també aporti felicitat a més gent. Benvingut/da al món dels Enternadors d’Handbol. Però…

JOSEP ESPAR, DIRECTOR NITROHANDBALL

 

Abans de començar, has saber per on et mouràs…

Actualment existeix una oferta formativa per a que puguis realitzar les funcions d’Entrenador/a d’Handbol en les diferents competicions de la Federació Catalana d’Handbol.

  • Formació Federativa (Monitor, Territorial i Nacional)
  • Formació Oficial (Nivell 1, Nivell 2, Nivell 3)

que està en consonància a la legislació vigent i et permet orientar cap al camp professional o amateur (del voluntariat) indistintament:

Per si no ho sabies, la normativa legal que acompanya la pràctica esportiva està en constant evolució i ebullició, de manera que cal que estiguis al dia, si no avances et poden xiular passiu i et quedaràs fora de joc…

 

I quina formació he de triar?

Això només ho pots decidir tu. De tota manera, deixa que t’expliqui quines són les característiques de cadascuna de les formacions per a poder observar quina et convé més…i prendre la teva decisió. Si vols aprofundir també pots seguir els enllaços que aniràs trobant.

Existeixen tres diferències importants en la formació que són: a què et dóna accés aquesta titulació, quines categories pots entrenar amb cada curs i el número d’hores per a obtenir la titulació.

Pel que fa a què et dóna accés aquesta titulació, La Formació Federativa et permet fer d’Entrenador d’Handbol i pel que fa la Formació Oficial et permet fer d’Entrenador d’Handbol i accedir a estudis superiors i a la universitat:

  • Tècnic de Grau Mig en Handbol > Tècnic Superior en Handbol > Universitat (CAFE, Fisioteràpia)

Pel que fa les categories que pots Entrenar, res millor que veure el següent quadre per a comprovar què és el que t’interessa més i s’ajusta a les teves necessitats:

Què puc entrenar amb el curs d’handbol? – Quadre titulacions FC Handbol – baixa el pdf

 

Fins quan val la Titulació de Seminaris?

Durant les properes 4 temporades (des d’ara i fins a la finalització de la Temporada 2018/2019) s’obre un període Transitori amb l’objectiu que els Entrenadors Catalans actualitzin la seva titulació en Seminaris a la Formació Oficial o a la Formació Federativa de la FCH i RFEBM.Això comporta que aquelles persones que actualment  tenen el Certificat del Seminari Bàsic o Seminari Cadet-Juvenil-Sènior, se’ls  permetrà obtenir la Llicència Federativa que aquests cursos donaven accés, en el termini que el període transitori contempla, aplicant la normativa de la FCH. Però  a partir de la temporada 2019/2020 no podran tramitar llicència com a tècnic sinó disposen de la nova formació federativa i/o la formació oficial. Més informació a: http://www.fchandbol.cat/publico/vernoticia.asp?idnoticia=3576

Pel que fa el número d’hores…

La Formació Oficial és més extensa. Assegura un ampli coneixement de tots els camps que necessita l’entrenador per a les diferents categories. En canvi, la Formació Federativa és més curta i et permet adquirir unes habilitats que fan més fàcil accedir ràpidament a entrenar.

Quadre resum Formació Entrenador Handbol Catalunya FCH

FORMACIÓ FEDERATIVA

Característiques 

FORMACIÓ OFICIAL

Característiques

MONITOR

NIVELL 1

REQUISITS D’ACCÉS ESO

16 anys

ESO

16 anys

Prova Específica Handbol

REQUISITS D’ACCÉS
MONITOR total 120 h 210 hores NIVELL 1 total
Bloc comú i complementari 60 h 135 h Bloc comú i complementari
Bloc específic 60 h 95 h Bloc específic
Pràctiques 150 h 150 h Pràctiques
Presencialitat Semi-Presencial Semi-Presencial Presencialitat
+ info Monitor + info Nivell 3

TERRITORIAL

NIVELL 2

REQUISITS D’ACCÉS Títol Monitor Certificat 1r Nivell REQUISITS D’ACCÉS
TERRITORIAL total 279 h 370 h NIVELL 2 total
Bloc comú i complementari 70 h 150 h Bloc comú i complementari
Bloc específic 219 h 190 h Bloc específic
Pràctiques 200 h posteriors a la realització del curs 200 h es poden reconèixer durant el curs Pràctiques
Presencialitat Semi-Presencial Semi-Presencial Presencialitat
+ info Territorial + info Nivell 3

NACIONAL 

NIVELL 3

REQUISITS D’ACCÉS Títol entrenador Territorial Títol Grau Mig

Batxillerat o Equivalent

REQUISITS D’ACCÉS
NACIONAL total 400 h 490 h NIVELL 3 total
Bloc comú i complementari 138 h 240 h Bloc comú i complementari
Bloc específic 262 h 250 h + 60 h (projecte) Bloc específic
Pràctiques 200 h 200 h Pràctiques
Presencialitat Semi-Presencial Semi-Presencial Presencialitat
+ info Nacional + info Nivell 3

Entre totes aquestes hores s’inclouen hores presencials, hores no presencials i la realització de treballs. Si vols ampliar la pots accedir als diferents enllaços.

Aquí tota la informació de la FCH resepcte la situació el maig de 2015 http://www.fchandbol.cat/publico/vernoticia.asp?idnoticia=3576

Aquesta situació ha canviat parcialment amb la signatura del Conveni entre el Departament d’Ensenyament i la Federació Catalana d’Handbol que permet que formacions anteriors al 15 de setembre de 2015 es reconeguin i et permetin no haver-te de matricular en els diferents cursos de Formació Oficial.

 

de manera que… a dia d’avui, entre les dues formacions hi ha algunes correspondències directes… pots llegir més a continuació

 

Convalidacions i reconeixements

Ja que hi ha certes convalidacions i reconeixements acadèmics que pots veure en les explicacions de cada curs. Fés una ullada a aquest enllaç si estàs interessat en que se’t reconegui alguna formació anterior.

http://www.nitrohandball.cat/convalidacions-i-reconeixements/

 

OFERTA DE CURSOS

Després d’aquesta visió global pots anar reflexionant sobre quin és l’itinerari que més et convé.

Si ara vols saber quins seran els propers cursos, pots anar a l’OFERTA DE CURSOS a investigar.

OFERTA DE CURSOS